Caută
Caută exact așa
Caută în titlu
Search in content
Caută în comentarii
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Cât de valoroasă e o carte?

Aș spune că pentru unii ar putea fi de-a dreptul neprețuită…

De exemplu, știați că în Kenya există o bibliotecă mobilă, purtată de cămile din Nairobi până la zeci de kilometri depărtare, la comunități nomade? Ideea s-a născut din dorința de a crește rata de alfabetizare din acele comunități (mai ales în rândul fetelor, cărora li se neagă de regulă dreptul la educație, pentru că mamele lor au nevoie de ajutor în gospodărie).

În schimb, noi cam luăm cărțile de bune, ba, unii mai că nici nu prea pun mâna pe ele. Dar alții, se vede clar, fac eforturi și le prețuiesc la justa valoare…

Prima carte împrumutată de la bibliotecă

Continui seria confesiunilor despre cărți și vă spun că prima carte pe care am împrumutat-o de la bibliotecă (în clasa a V-a, parcă) a fost Alice în Țara Minunilor.

N-am reușit să găsesc pe marele Google o poză cu ediția respectivă, dar țin mine că era un format mai mic, pătrățos și avea o ilustrație portocalie pe copertă.

A fost o lectură grozavă la vârsta aia, deși acum aș vedea sigur alte profunzimi în rândurile lui Lewis Caroll. Însă n-aș mai putea să o recitesc acum așa cum se cuvine, pentru că am văzut mai multe ecranizări și mi-am însușit niște reprezentări care nu-mi aparțin :)